Opbouw verticale tuin voor buiten

Opbouw Groene Wand

De Groene Wand heeft een uniek systeem ontwikkeld voor buiten, die ideaal is voor projecten met groene gevels van groot formaat. Dankzij het modulaire gevelsysteem bestaande uit voorbegroeide panelen, kan de verticale buitentuin in alle vormen en formaten worden uitgevoerd. Ons eigen systeem maakt het mogelijk om een groot assortiment van planten in elk gewenst formaat te verwerken in de plantenmuur voor buiten. Zo geven wij extra allure aan iedere muur.

Het modulaire groene gevelsysteem van de Groene Wand tovert kale en grijze gevels om tot een bloeiend aanzicht. 

De plantenwand is opgebouwd uit capillair gerecycled doek. De modules zijn voorzien van pockets waar planten in worden geplaatst. De modules zijn horizontaal deelbaar en hebben een dubbel recyclebaar microvezel doek. Elke module wordt in een gootprofiel geplaatst dat tevens dient als waterreservoir. Door middel van capillaire werking neemt de beplanting water uit het reservoir op. Het systeem is zowel tegen nieuwe als bestaande wanden te installeren.

De wandconstructie zonder planten heeft een dikte van 5 cm. De wandbelasting is maximaal 20 kilo per vierkante meter inclusief het geïntegreerd irrigatiesysteem. Door z’n geringe waterverbruik, lange levensduur, is het een duurzaam systeem.

irrigatiesysteem

pocketsysteem

Om te voorkomen dat er te veel water in een module blijft staan (bijvoorbeeld bij slagregens) is elke module ook voorzien van drainage. Naast afvoer van overtollig water zorgt deze drainage voor toevoer van zuurstof naar de plantenwortels. 

Voor de toevoer van water en voedingstoffen is een vorstvrije technische ruimte nodig van minimaal 0,8 m2. Idealiter ligt deze technische ruimte dicht bij de plantenwand. 

Maar onze verticale buitentuinen zijn niet alleen een lust voor het oog vanwege hun esthetische karakter. Een verticale tuin buiten is ook goed voor het milieu. Onze verticale tuinen nemen per vierkante meter netto tien kilogram CO2 per jaar op en zijn temperatuur- en geluiddempend. Ontdek meer voordelen van verticale tuinen of laat je inspireren door eerdere ontwerpen.

Deel deze FAQ

Stel uw vraag

 • Het telefoonnummer is niet verplicht, maar wel handig!
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 32 MB, Max. aantal bestanden: 10.

  Contactgegevens

  Together we make the world greener

  Bent u geïnteresseerd in onze producten? Vraag meer informatie aan of maak een afspraak.

  Scroll naar top