Plantenwand hotel

Plantenwand hotel in Texel

Plantenwand hotel restaurant in Texel speelt een essentiële rol bij het creëren van een aangename en rustige omgeving waarin we kunnen bewegen, werken of ontspannen als gast.

Voor een hotel- restaurant in Texel (Noord Holland) realiseerde de Groene Wand dit unieke project. Groen vertelt het verhaal van duurzaamheid en puurheid nog zonder dat je er iets voor hoeft te doen, en bovenal zuivert groen de lucht en verbetert het akoestiek en luchtvochtigheid.

Ontwerp en onderhoud groene wand

We ontwerpen groene wanden voor grote en kleine ruimtes. Hoog, laag, lang en breed: alle afmetingen zijn mogelijk. Ieder ontwerp is uniek en op maat gemaakt. Een groene wand heeft onderhoud nodig om gezond en mooi te blijven. Daarom bieden we bij al onze projecten ook meteen een onderhoudsservice aan. Uw groene wand wordt dan verzorgt, gesnoeid en het systeem wordt tegelijkertijd gecontroleerd. Zo kunt u nog jaren genieten van uw prachtige groene wand!

Voordelen plantenwand

 1. Met een plantenwand haalt u een duurzame eyecatcher in hotel, huis of kantoor
 2. Een plantenwand geeft u grote aantallen planten zonder verlies van vloeroppervlak
 3. De zichtbaarheid van een plantenwand is groot vanuit de hele ruimte
 4. Luchtkwaliteit wordt aanzienlijk beter met een plantenwand
 5. Planten verminderen stress en verhogen productiviteit
 6. Verbetert de akoestiek van de ruimte

Een groene wand, hoe werkt dat?

De planten van een greenwall zijn niet grond gebonden. Zij hebben hun wortels op een verticaal paneel. De panelen worden voorbegroeid in de kwekerij van de Groene Wand en zijn bij levering voor minimaal 90% begroeid. De plantensoorten passen wij aan bij uw situatie en vooral aan uw wensen. Zo heeft u ieder seizoen een andere wand, als u dat wilt.

In de plantenwand is een geïntegreerd watergeefsysteem met reservoir verwerkt, die de planten automatisch van water en voeding voorziet. Door z’n geringe waterverbuik, lange levensduur, is het een duurzaam systeem.

De plantenwand is opgebouwd uit een gerecycled capillair doek met een wandbelasting van maximaal 20 kg. De wand is ook opgemaakt met klaverband wat fijnstof bindt.

Verticale tuin: een creatief en kleurrijk lijnenspel

De collectie planten van De Groene Wand is groot en van eigen biologische kweek. Wij hebben een uitgebreide keuze aan planten gebruikt. Plantenwanden kunnen wij in verschillende kleurstellingen voor u maken. Zo hebben we een groot aantal verschillende kleuren groen. Een gemêleerde samenstelling op uw wand zal zorgen voor een speels en natuurlijk effect. Kortom, bij De Groene Wand bent u verzekerd van een plantenwand die met zorg is samengesteld naar uw wensen.

Kunt u niet kiezen? De Groene Wand adviseert u graag met het samenstellen van uw greenwall.

Stel uw vraag

 • Het telefoonnummer is niet verplicht, maar wel handig!
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 32 MB, Max. aantal bestanden: 10.

  Contactgegevens

  Together we make the world greener

  Bent u geïnteresseerd in onze producten? Vraag meer informatie aan of maak een afspraak.

  Scroll naar top