Wat is een verticale tuin?

Een verticale tuin is een verticale plantenwand die zowel binnen als buiten toegepast kan worden. Het is de perfecte manier om meer groen toe te passen in stedelijke gebieden. Er is maar weinig ruimte nodig om tóch veel vierkante meters te ‘vergroenen’. Door planten verticaal toe te passen in een plantenwand kunt u grote hoeveelheden planten op de werkvloer kwijt zonder dat u kostbaar (kantoor)vloeroppervlak verliest.

Bekijk hier onze portfolio

Voorbegroeid modulair gevelsysteem

De planten van een plantenwand zijn niet grond gebonden. Zij hebben hun wortels op een verticaal modulair gevelsysteem. De Groene Wand levert een voor begroeid modulair gevelsysteem veelal vanuit eigen kwekerij. Door een ophangsysteem kan op bijna elke muur, zowel binnen als buiten, een verticale plantenwand gerealiseerd worden. De verticale tuinen kunnen op elke locatie geplaatst worden zoals een muur of volledig vrijstaand als groene scheidingswand in bijvoorbeeld een kantoor, receptie, winkel, hotel, school of ziekenhuis. 

In het groene verticaal modulair gevelsysteem is een geïntegreerd watergeefsysteem met reservoir verwerkt, die de planten automatisch van water en voeding voorziet. Door z’n geringe waterverbruik, lange levensduur, is het een duurzaam systeem.

 

Verticale tuinen zijn goed voor mens, dier en milieu

Zogenaamde livingswalls, verticale tuinen of groene wanden, binnen en buiten staan volop in de belangstelling en niet ten onrechte. De verticale tuinen zien er niet alleen mooi uit maar bieden tal van economische, technische en duurzaamheidsvoordelen. Zo toont onderzoek aan dat binnensteden met groen in de zomer al snel enkele graden koeler zijn.

Bovendien zorgen ze voor meer biodiversiteit en nemen de planten luchtverontreinigende stoffen op, met name ultrafijne deeltjes die normaal gesproken diep in de luchtwegen ingeademd worden. Daarnaast voelen mensen zich prettiger, zijn gezonder, productiever en socialer in een groene omgeving.

Deel deze FAQ

Stel uw vraag

 • Het telefoonnummer is niet verplicht, maar wel handig!
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 32 MB, Max. aantal bestanden: 10.

  Contactgegevens

  Vergroen mee!

  Bent u geïnteresseerd in onze producten? Vraag meer informatie aan of maak een afspraak.

  Scroll naar boven