Over ons

Ervaren pionier in de wereld van de verticale tuin 

De Groene Wand levert en onderhoudt al ruim 14 jaar verticale tuinen voor een verscheidenheid aan bedrijven en instellingen. Direct of in opdracht en zowel buiten als binnen. Denk daarbij aan kantoren, overheidsgebouwen, zorgcentra, scholen, horeca aangelegenheden, aannemers, project ontwikkelaars, winkels, fitnessruimtes en wellness resorts. 

Ons product is duurzame groenbeleving

Juist daar waar groen niet vanzelfsprekend of de ruimte beperkt is. Het is namelijk onze overtuiging dat mensen gezonder zijn en beter presteren in een natuurlijke en groene omgeving. Dit is inmiddels ook bewezen (link RIVM). 

Van grijs naar groen

Met de groei van de bevolking en toename van grijze gebieden – woonwijken, kantoren en industrie – komt de natuur en biodiversiteit onder druk te staan. Het blijft daarom onze missie om een groene en leefbare wereld dichterbij te halen, met behulp van verticale tuinen.

Dit zijn onze oplossingen

Wat De Groene Wand uniek maakt

Eigen kwekerij 

We kweken de planten voor de buitenwand zoveel als kan zelf op. We hebben daarmee nagenoeg volledige controle over de bemesting, zorg en groei. Dit vertaalt zich naar gezonde, sterke planten die passen in de situatie waar ze worden geplaatst. Met volle en toonbare panelen bij levering.

Biologisch 

De planten voor de buitenwanden worden, vóórdat ze in de modulaire panelen worden gezet, opgekweekt in de volle grond. Dit proces vindt volledig biologisch plaats en is SKAL gecertificeerd! 

Custom design door 14 jaar ervaring

In ons 14 jarig bestaan hebben we talloze experimenten met plantensoorten, vormen en kleurcombinaties uitgevoerd. Wij kunnen daarom bijna iedere wand voorzien van een verticale tuin naar wens. 

Veilig en snel

De groene wanden zijn modulaire, voorbegroeide panelen en worden direct ter plekke geplaatst. Dit verkort de plaatsingstijd aanzienlijk ten opzichte van beplanting ter plekke. Waar nodig worden de wanden geïmpregneerd geleverd met speciale zouten voor de brandveiligheid. 

Ontzorgt door automatisering en onderhoud

De watervoorziening en bemesting van de plantenwanden kan vaak volledig worden geautomatiseerd. De wand is echter een levend product en dient van tijd tot tijd gesnoeid en gecontroleerd worden op gezondheid. Wij kunnen de groene wanden monitoren en verzorgen met onze onderhoudspakketten (link).   

Korte lijnen en persoonlijk

De Groene Wand werkt met een klein team. Eigenaar en oprichter Martijn Snoek is van ontwerp tot plaatsing nauw bij het proces betrokken. Hij denkt mee, geeft advies op maat en begeleidt waar nodig. 

Stel uw vraag

 • Het telefoonnummer is niet verplicht, maar wel handig!
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 32 MB, Max. aantal bestanden: 10.

  Contactgegevens

  Een groene en leefbare wereld dichterbij halen?

  Bent u geïnteresseerd in onze groene wanden? Vraag meer informatie aan of maak een afspraak.

  Scroll naar boven