Een levende plantenmuur is een primeur voor de stad Alkmaar

BDO is een internationaal opererende accountantsorganisatie. BDO Alkmaar bedient een regio die ondernemerschap ademt – veel succesvolle innovaties en initiatieven vinden hier hun oorsprong. De Groene Wand ontwierp en realiseerde voor BDO een verticale plantenwand. Deze levende plantenmuur is een primeur voor de stad Alkmaar. Groen is essentieel voor een klimaatbestendige en duurzame omgeving.  Circulair, ecologisch of klimaatbestendig gebouwen zijn essentieel om een groene en leefbare stad te creëren. Groen biedt talrijke economische en ecologische voordelen. 

Een plantenwand heeft impact op de kantoorruimte, zowel visueel als klimatologisch.

De plantenwand bestaat uit een diversiteit aan inheemse planten en kruiden. De planten helpen de luchtverontreinigende stoffen zoals fijnstof deeltjes en koolstofdioxide te verminderen. Daarnaast vermindert de vegetatie de windsnelheid langs het gebouw.  Naast isolerende eigenschappen leidt de combinatie van substraat, planten en de ingebedde lucht in het groene gevelsysteem tot een goede geluidsisolatie. Het substraat blokkeert lagere geluidsgolven, terwijl planten hogere frequenties tegenhouden. Een verticale plantenwand geeft ook meer rust in het kantoor en creëert een prettigere omgeving om op uit te kijken vanuit een ander gebouw of vanaf de begane grond. Het verhoogt hiermee de kwaliteit van leven van medewerkers, klanten en voorbijgangers.

Blijvend groen resultaat

De panelen, waaruit de verticale plantenwand wordt opgebouwd, worden in eigen kas beplant. Zo wennen de planten aan verticaal groeien en bieden ze direct een groen aanblik. Daarnaast worden de planten altijd zorgvuldig geselecteerd zodat deze geschikt zijn voor de situatie en het klimaat. Zo worden de planten altijd zorgvuldig geselecteerd zodat deze geschikt zijn voor de situatie en het klimaat. Zo blijven de planten de hele winter intact. Er is gekozen om de wand te voorzien van een vorstbeveiligingssysteem met sensor. Wanneer de temperatuur onder het vriespunt komt, stop de watervoorziening automatisch. Dit zorgt ervoor dat de wortels van de planten niet bevriezen, wat garandeert dat de plantenwand blijvend groen is.

Het resultaat: een prachtige, duurzame verticale plantenwand in Alkmaar.

Op zoek naar een verticale tuin voor uw kantoor, hotel, school, ziekenhuis of ontvangstruimte? Bekijk onze portfolio of neem contact met ons op voor een verblijvend gesprek.

Stel uw vraag

 • Het telefoonnummer is niet verplicht, maar wel handig!
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 32 MB, Max. aantal bestanden: 10.

  Contactgegevens

  Together we make the world greener

  Bent u geïnteresseerd in onze producten? Vraag meer informatie aan of maak een afspraak.

  Scroll naar top