Verticale tuin binnen

Voor een gezonde leef- en werkomgeving

De Groene Wand ontwerpt, installeert en verzorgt plantenwanden in binnenruimtes bij zorgcentra, kantoorpanden, winkels, horecabedrijven, scholen, overheidsgebouwen, sportruimtes en Spa & Wellness resorts. 

Meerdere onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat planten een positieve invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van de mens. (link RIVM). Dit wordt helemaal belangrijk nu er meer luchtdicht gebouwd wordt. De ervaring is dat mensen meer energie hebben, minder lichamelijke klachten zoals hoofd- en keelpijn, minder stress, angst en pijn ervaren en zich beter kunnen concentreren.  

Dit heeft verschillende redenen. Naast de rustgevende en natuurlijke uitstraling werken planten luchtzuiverend en houden ze het vochtgehalte in de ruimte op peil. Zo verlagen ze de concentratie van koolstofdioxide en filteren ze schadelijke stoffen afkomstig van printers, kopieermachines, computerschermen en stoffering. Hierdoor krijgt verontreinigde lucht minder kans en wordt de lucht binnen als frisser ervaren.

Voordelen van verticale tuin in een binnenruimte

Voordelen van De Groene Wand

Ontwerp mogelijkheden

We ontwerpen voor grote en kleine ruimtes. Hoog, laag, lang en breed. Alle afmetingen zijn mogelijk. Met de verschillende soorten planten en kleuren kunnen we vervolgens patronen creëren passend bij het interieur. Ieder ontwerp is dus uniek en wordt op maat gemaakt.

De planten kunnen op een verticale wand, maar we maken ook (mobiele) roomdividers. Ideaal als flexibele oplossing voor grote oppervlaktes.

Voorbeelden van ruimtes zijn aula’s, een bedrijfskantine, bij de receptie, in de fitnesszaal, in een wachtruimte, of als eye-catcher in een winkelpand.

Installatie, snel en zelfvoorzienend

Voor de opbouw van een Groene Wand is een dragende muur en technische ruimte nodig. Daarnaast kunnen planten niet zonder licht (gemiddeld 1000 tot 1500 lux nodig). Wanneer dit niet voldoende voorhanden is op de locatie adviseert de Groene Wand over de toepassing van de benodigde verlichting.

Het modulaire plantensysteem van De Groene Wand bestaat uit elementen van gerecycled materiaal en wordt in zijn geheel prefab aangeleverd. Het heeft daarom een korte montagetijd.

Geïntegreerd druppelsysteem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van water en voedingsstoffen. Aan de onderkant van de wand zit een goot die is aangesloten op een afvoer. Overtollig water loopt zo direct weg.

Onderhoud

Een plantenwand heeft onderhoud nodig om gezond en mooi te blijven. Daarom bieden we bij al onze projecten ook meteen een onderhoudscontract aan. We monitoren de wand waarbij we de vocht- en voedingvoorziening en het systeem controleren en waar nodig aan kunnen passen aan de situatie. Daarnaast worden de planten verzorgd en gesnoeid.

Stel uw vraag

 • Het telefoonnummer is niet verplicht, maar wel handig!
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 32 MB, Max. aantal bestanden: 10.

  Contactgegevens

  
Een verticale tuin voor een gezond binnenklimaat?

  Bent u geïnteresseerd in een verticale tuin? Vraag meer informatie aan of maak een afspraak.

  Scroll naar boven