Plantenwand buiten

Een plantenwand maakt van grijze muren een bloemenpracht

Een verticale tuin of plantenwand stijgt in populariteit in Nederland. Veel mensen kiezen voor de duurzame, groene verfraaiing van hun gevel. Het is een lust voor het oog in (kantoor)tuinen en winkelgevels.

Groen in uw omgeving maakt gezonder en gelukkiger

Een groene omgeving draagt voor een belangrijk gedeelte bij aan de kwaliteit van leven. Mensen voelen zich gelukkiger in een groene omgeving. Uit onderzoek blijkt dan ook dat de aanwezigheid van groen bijdraagt aan meer veiligheid en minder verloedering in de wijken.
Met een plantenwand draagt u bij aan luchtzuivering. De planten van een plantenwand filteren namelijk fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. Groen aan uw wand zorgt voor rust. De planten en het systeem hebben een isolerend en geluiddempend effect voor de omgeving.

Een groene gevel haalt de natuur dichterbij!

Een voor planten en dieren waardevolle omgeving is vooral een groene omgeving. Groen is belangrijk voor biodiversiteit. De planten die in een groene gevel verwerkt zitten bevorderen de leefomgeving van vogels, vlinders en insecten.

Hoe werkt een groene gevelsysteem?

De planten van een plantenwand zijn niet grond gebonden. Zij hebben hun wortels op een verticaal paneel. De panelen worden voorbegroeid in onze kwekerij en zijn bij levering voor minimaal 90% begroeid. De plantensoorten passen wij aan bij uw situatie en vooral aan uw wensen.

In het groene gevelpaneelsysteem is een geïntegreerd watergeefsysteem met reservoir verwerkt, die de planten automatisch van water en voeding voorziet. Door z’n geringe waterverbuik, lange levensduur, is het een duurzaam systeem.

De plantenwand is opgebouwd uit waterafstotende steenwolpanelen met een substraatkern. De wandconstructie zonder planten heeft een dikte van 15 cm. De wandbelasting is maximaal 60 kilo per vierkante meter inclusief het geïntegreerd irrigratiesysteem.

Een blijvend groene uitstraling

Onderhoud van een groene wand is erg belangrijk voor het behoud van de groene uitstraling. Om u werk uit handen te nemen biedt De Groene Wand diverse onderhoudscontracten aan, toegespitst op uw specifieke gevel. Laat u door ons adviseren over de diverse onderhoudspakketten.

Contactgegevens

Een plantenwand geeft
kleur aan je leven

Bent u geïnteresseerd in een plantenwand? Vraag meer informatie aan of maak een afspraak.

Scroll naar top