Plantenwand buiten

Van grijs naar groen

De Groene Wand levert en onderhoudt al ruim 14 jaar verticale tuinen voor een verscheidenheid aan bedrijven en instellingen. Denk daarbij aan kantoren, overheidsgebouwen, industrieterreinen, zorgcentra en scholen.

Verticale tuinen of groene gevels zijn uitermate geschikt voor het snel vergroenen van stedelijke gebieden en hebben een bewezen positief effect op mens, dier en het milieu. Op een ruimtebesparende manier.

We leggen u graag uit waarom!

Luchtzuiverend

De planten voorzien de omgeving van schonere lucht door de binding van fijnstof, stikstof en zetten CO2 om in zuurstof. Zo haalt een groene gevel bijvoorbeeld per vierkante meter gemiddeld 2,3 kg koolstofdioxide uit de lucht!

Meer biodiversiteit

Met de groei van de bevolking en toename van grijze gebieden – woonwijken en industrie – komt de natuur en biodiversiteit onder druk te staan. De planten die wij in een groene gevel verwerken bevorderen de leefomgeving van vogels, vlinders en insecten en daarmee direct de biodiversiteit.

Urban heating tegengaan

Een verticale groene wand vermindert de instraling van de zon op een muur. Dit zorgt in de zomer voor een verkoelend effect op de omgeving en gaat daarmee de zogenaamde ‘urban heating’ tegen.

Lagere energiekosten door isolerende werking

De wand functioneert tevens als een extra laag isolatie wat resulteert in lagere energiekosten. Er is minder koeling nodig in de zomer en minder verwarming in de winter.   

Geluiddempend

De planten en het systeem hebben een isolerend en geluiddempend effect op de omgeving. Het absorbeert geluid met 41% ten opzichte van een traditionele gevel. Het substraat blokkeert lagere geluidsgolven, terwijl de planten hogere frequenties tegenhouden.

Mensen voelen zich gelukkiger

Uit onderzoek blijkt dat de aanwezigheid van groen bijdraagt aan bijvoorbeeld meer veiligheid en minder verloedering in wijken. Op industrie- of kantoorterreinen creëert het een prettige omgeving om op uit te kijken. Het verhoogt hiermee de kwaliteit van leven van bewoners, medewerkers, klanten en voorbijgangers.

Waardevermeerdering van vastgoed

Met de installatie van een groene gevel wordt niet alleen bijgedragen aan een gezonde werk- en leefomgeving. Een pand en haar omgeving ziet er direct mooier en natuurlijker uit. Dit resulteert in een vermeerdering van waarde van het vastgoed.    

Het proces van De Groene Wand

Uit eigen biologische(!) kwekerij

De planten voor de buitenwanden worden, vóórdat ze in de modulaire panelen worden gezet, opgekweekt in de volle grond. Dit proces vindt volledig biologisch plaats en is SKAL gecertificeerd! 

Na opkweek worden de planten in eigen koude kas in de panelen geplaatst en blijven daar nog enige tijd. Zo wennen ze eraan om verticaal te groeien en bieden daardoor direct een groene aanblik bij levering, met minimaal 90% bedekking.

Custom design ontwerp

Het ontwerp maken we samen met u, de klant. Plantenwanden kunnen we in verschillende kleurstellingen en vormen maken. Een volledige muur. Hoge kolommen bij de entree van een pand. Of bijvoorbeeld tegen de borders op het dakterras. Mede door onze eigen kwekerij hebben een groot assortiment planten ter beschikking. 

Bij het ontwerpen van de plantenwand houden we rekening met:

De opbouw met snelle installatie

De plantenwand is opgebouwd uit capillair gerecycled doek en wordt in zijn geheel prefab aangeleverd. Het heeft daarom een korte montagetijd. De wandconstructie zonder planten heeft een dikte van 3-5 cm. 

In het groene gevelpaneelsysteem kan een geïntegreerd watergeefsysteem met reservoir verwerkt worden. Deze voorziet de planten automatisch van water en voeding. Door z’n geringe waterverbruik en lange levensduur is het een duurzaam systeem.

Indien wenselijk kunnen we de wand voorzien van een vorstbeveiligingssysteem met sensor. Wanneer de temperatuur onder het vriespunt komt, stopt de watervoorziening automatisch. Dit zorgt ervoor dat de wortels van de planten niet bevriezen, wat garandeert dat de plantenwand blijvend groen is.

De wandbelasting is maximaal 20 kilo per vierkante meter inclusief het geïntegreerd irrigatiesysteem. 

Voor meer technische informatie, neem contact op

Onderhoud

Onderhoud van een groene wand is erg belangrijk voor het behoud van de groene uitstraling. Daarom bieden we bij al onze projecten ook meteen een onderhoudscontract aan. We monitoren de wand waarbij we de voeding- en vochtvoorziening en het systeem controleren en waar nodig aan kunnen passen aan de situatie. Daarnaast worden de planten verzorgd en gesnoeid.

Stel uw vraag

 • Het telefoonnummer is niet verplicht, maar wel handig!
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 32 MB, Max. aantal bestanden: 10.

  Contactgegevens

  Vergroen mee!

  Bent u geïnteresseerd in een plantenwand? Vraag meer informatie aan of maak een afspraak.

  Scroll naar boven