Welke planten zijn geschikt voor een verticale tuin?

Een plantenwand is een echte eyecatcher. De variatie van groentinten, de wisselende structuren van het blad en de groei die de wand doormaakt, zorgen voor steeds een ander beeld. 

Bij de Groene Wand staat kwaliteit hoog in het vaandel. 

Voor een weelderige bloeiende en blijvend groene verticale plantenwand is het van belang dat de plantensoorten zorgvuldig worden gekozen. Dankzij een brede plantenkennis selecteert De Groene Wand alleen de sterkste meerjarige plantensoorten voor de modulaire gevelsystemen. In combinatie met jarenlange kweekervaring biedt De Groene Wand een perfect gekweekte plantenwand.

Bekijk hier onze portfolio

Beplanting voor plantenwanden binnen – die mooi en groen blijft

De Groene Wand levert een aantal standaard-assortimenten, die uitgebreid zijn getest. Zo wordt er bij de verticale plantenwanden voor binnen een selectie aan kamerplanten en hangplanten gebruikt. U kunt er daarom vanuit gaan dat uw verticale tuin echt mooi en groen blijft. Dankzij onze grote collectie aan kamerplanten kunt u de beplanting kiezen die het beste bij uw interieurontwerp past

Een uitgebreide selectie aan buitenbeplanting met een verscheidenheid aan kleur

De Groene Wand gebruikt uitermate sterke beplanten voor plantenwanden buiten Deze planten – bijvoorbeeld heesters, vaste planten en varens – zijn zorgvuldig geselecteerd. Naast klimaatcondities wordt er ook rekening gehouden met de ligging van de gevel en of deze op een plek in de zon, halfschaduw, of schaduw staat.

Licht is voor planten van levensbelang

Een verticale tuin kan een mooie basis zijn om een Urban Jungle te realiseren. Je kunt op bijna elke wand een plantenwand maken, echter moet je wel rekening houden met (zon)licht. Planten hebben water, voeding, luchtvochtigheid, een minimale omgevingstemperatuur, maar vooral licht nodig om te kunnen leven. Planten hebben licht nodig om koolzuurgas uit de lucht te halen en water om te zetten in energie (fotosynthese). De energie wordt in de bladgroenkorrel omgezet in suikers. Deze suikers zijn nodig om te kunnen verdampen, nieuwe plantdelen te vormen en te bloeien. Hierbij komt zuurstof vrij en daarom worden planten ook wel de groene longen genoemd.

Zonder zonlicht is het ook mogelijk om een prachtige groene wand te maken met groeiverlichting. Groeiverlichting zijn lampen die het lichtspectrum van natuurlijk zonlicht nabootsen. Dit kan de groei van de planten bevorderen of het gemakkelijker maken voor planten om te overwinteren in het donkere seizoen. Wanneer er voor een verticale tuin binnen te weinig belichting voorhanden is, adviseert De Groene Wand over eventuele benodigde verlichting. 

Voor blijvend groen – periodiek onderhoud noodzakelijk

Voor een blijvend groen en mooi resultaat van uw Groene Wand project is periodiek onderhoud noodzakelijk. De Groene Wand biedt onderhoudscontracten voor elke situatie. Hiermee garanderen we dat uw project het hele jaar door een gezonde en groene uitstraling heeft.

Deel deze FAQ

Stel uw vraag

 • Het telefoonnummer is niet verplicht, maar wel handig!
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 32 MB, Max. aantal bestanden: 10.

  Contactgegevens

  Vergroen mee!

  Bent u geïnteresseerd in onze producten? Vraag meer informatie aan of maak een afspraak.

  Scroll naar boven