Krijg ik subsidie op mijn verticale tuin?

Subsidie verticale tuinen?  Informeer bij uw gemeente

Steeds vaker hebben we in Nederland te maken met hoosbuien of juist langere periodes van hitte en droogte. Ook zien we door het verdwijnen van groen steeds minder vogels en insecten in wijken en tuinen.

Vele gemeentes willen inspelen op de klimaatverandering en kijken samen met samenwerkingspartners naar hoe de gemeentes groener en toekomstbestendiger kunnen worden. Niet alleen kijken ze daarbij naar de openbare ruimtes, bedrijventerreinen maar ze willen ook inwoners enthousiast maken voor groene, klimaatbestendige tuinen. 

De Groene Wand ziet steeds meer gemeentes subsidies geven voor groene gevelbeplanting, zoals de gemeente Amsterdam. Informeer bij uw gemeente naar een eventuele subsidiemogelijkheden en de voorwaarden. 

Lees ook ons artikel over BREEAM certificering

Subsidie verticale tuinen voor ondernemers

Bent u ondernemer? Naast alle voordelen die verticale tuinen (groene gevels) bieden voor mens, dier en maatschappij geeft een verticale tuin een ultieme duurzaamheidsuitstraling aan uw bedrijfspand.

Bovendien kunt u fiscaal voordelig investeren in een verticale tuin via de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

U vindt hierover meer informatie op de site van RVO, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zoek op ‘gevelbegroeiing’ voor meer informatie.

Deel deze FAQ

Stel uw vraag

 • Het telefoonnummer is niet verplicht, maar wel handig!
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 32 MB, Max. aantal bestanden: 10.

  Contactgegevens

  Vergroen mee!

  Bent u geïnteresseerd in onze producten? Vraag meer informatie aan of maak een afspraak.

  Scroll naar boven