Plantenwand

Plantenwand

Per 1 oktober 2018 is De Vreeden verhuisd naar een nieuw duurzaam kantoorpand in de Isselt, Amersfoort. Het nieuwe pand levert meer energie op dan zijn verbruiken en zij leveren daarom terug aan het elektriciteitsnet. Hiermee laten zij zien in staat te zijn om duurzame installaties aan te leggen en lopen zij voor op de concurrentie.

De plantenwand creëert een groene oase in het kantoorgebouw. Het zorgt voor een constante en gezonde luchtkwaliteit, verhoging van het werkplezier, en arbeidsproductiviteit en vermindering van het omgevingsgeluid.

Deze plantenwand heeft de Groene Wand gerealiseerd bij De Vreeden Totaalinstallateur in 2018.

greenwall een verticale tuin met een grote diversiteit aan groene planten en kleurrijke

Hoe werkt een groene gevelsysteem?

De planten van een plantenwand zijn niet grond gebonden. Zij hebben hun wortels op een verticaal paneel. De panelen worden voorbegroeid in onze kwekerij en zijn bij levering voor minimaal 90% begroeid. De plantensoorten passen wij aan bij uw situatie en vooral aan uw wensen. Zo heeft u ieder seizoen een andere wand, zie onderstaande afbeeldingen van diversiteit van deze plantenwand.

In het groene gevelpaneelsysteem is een geïntegreerd watergeefsysteem met reservoir verwerkt, die de planten automatisch van water en voeding voorziet. Door z’n geringe waterverbuik, lange levensduur, is het een duurzaam systeem.

De plantenwand is opgebouwd uit een gerecycled capillair doek met een wandbelasting van maximaal 20 kg. De wand is ook opgemaakt met klaverband wat fijnstof bindt.

Plantenwand: een creatief en kleurrijk lijnenspel

De collectie planten van De Groene Wand is groot en van eigen biologische kweek. Wij hebben een uitgebreide keuze aan planten gebruikt. Plantenwanden kunnen wij in verschillende kleurstellingen voor u maken. Zo hebben we een groot aantal verschillende kleuren groen en kleurrijke planten. Een gemêleerde samenstelling op uw wand zal zorgen voor een speels en natuurlijk effect. Ook kunt u denken aan zachte tinten rood voor uw plantenwand. Kortom, bij De Groene Wand bent u verzekerd van een plantenwand die met zorg is samengesteld naar uw wensen. Kunt u niet kiezen? De Groene Wand adviseert u graag met het samenstellen van uw groene wand.

Het ontwerp is altijd een uniek stuk maatwerk

De wanden die wij leveren worden samen met de klant ontworpen qua lijnenspel en kleuren.
Op locatie worden de wanden dan in hoog kwaliteit aangebracht voor een lange levensduur. Een groene wand is iedere keer weer een uniek stuk maatwerk. Bij het ontwerpen van de plantenwand, denken we aan factoren als:

  • Draagkracht van de muur / wand;
  • Hoeveelheid licht;
  • Bereikbaarheid;
  • Toe- en afvoer van water;
  • Stroom

Een blijvend groene uitstraling

Onderhoud van een groene wand is erg belangrijk voor het behoud van de groene uitstraling. De Groene Wand biedt een uitgebreide onderhoudsservice waardoor planten gezond en aantrekkelijk blijven. Wij bieden een gegarandeerde kwaliteit die niet alleen de planten in optimale conditie houden, maar bieden ook de duurzaamheid en groene voetafdruk van dit bedrijf.

Heeft u vragen over onze producten of wenst u een offerte van ons te ontvangen voor een plantenwand in uw bedrijf of woning? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

  • Het telefoonnummer is niet verplicht, maar wel handig!

Contactgegevens

Together we make the world greener

Bent u geïnteresseerd in onze producten? Vraag meer informatie aan of maak een afspraak.

Scroll naar top