Plantenwanden zorgcentra

Plantenwanden zorgcentra dragen bij aan een healing environment

Plantenwanden zorgcentra dragen bij aan een healing environment. De Groene Wand heeft deze plantenwanden in woonzorgcentrum Koperhorst in Amersfoort geplaatst. De groene wanden zijn met veel enthousiasme ontvangen door de bewoners en het personeel. 

Healing environment

Een healing environment is een (fysieke) omgeving die zich er op richt om het welzijn van patiënten, familie en werknemers te bevorderen en hun stress te verminderen. We zien healing environments vooral terug in de zorg. Het doel hiervan is dat mensen hierdoor sneller genezen of, in ieder geval, dat de (fysieke) omgeving de situatie van ziek zijn niet vervelender maakt. Er is sterk bewijs dat (het zicht op) natuur en frisse lucht hier aan bijdraagt.

Een healing environment of te wel helende omgeving  is een leidend principe geweest dit ontwerp van deze Groene Wand. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont aan dat natuurbeleving en bloemen en planten goed zijn voor de fysieke en mentale gezondheid van mensen. Natuur nodigt uit tot bewegen, helpt tegen somberheid en is goed voor sociale contacten. Wetenschappelijk gezien is er nog niet veel bewijs dat een helende omgeving daadwerkelijk het herstel van de patiënt bespoedigt, maar toch kan iedereen zich voorstellen dat een prettige, rustgevende omgeving goed werkt, ook voor het personeel.

De rustgevende werking van natuurlijk groen

Plantenwanden in zorginstellingen zijn voor de Groene Wand niet meer weg te denken. Groen doet goed! Zeker voor mensen, die juist wat extra zorg nodig hebben, vinden wij van de Groene Wand. Wij zien dan ook een groei in de aanvragen voor plantenwanden in zorginstellingen in Nederland. De Groene Wand werkt hier graag aan mee.  Let’s make the world greener, is dan ook onze missie.

 • Een plantenwand verbetert de akoestiek
 • Een plantenwand verbetert de akoestiek dempend in grote ruimtes in zorgcentra zoals poli’s, wachtruimtes, eetzalen, hetgeen rust geeft.

De plantenwand is volledig zelfvoorzienend. Een watertank op de grond kan eenvoudig met een gieter worden gevuld, of direct worden aangesloten op een waterleiding en een irrigatiesysteem zorgt er voor dat elke plant voldoende water krijgt. U heeft er geen omkijken naar. De beplanting heeft ook een isolerende functie, zowel in de winter als in de zomer verbruikt u minder energie en het verbetert de akoestiek in uw ruimte.

Ontwerp en onderhoud van uw verticale tuin binnen

We ontwerpen groene wanden voor grote en kleine ruimtes. Hoog, laag, lang en breed: alle afmetingen zijn mogelijk. Ieder ontwerp is uniek en op maat gemaakt. De Groene Wand heeft een ruime diversiteit aan eigen gekweekte biologische planten.

Een plantenwand heeft onderhoud nodig om gezond en mooi te blijven. Daarom bieden we bij al onze projecten ook een onderhoudsservice aan Uw groene wand wordt dan verzorgt, gesnoeid en het systeem wordt tegelijkertijd gecontroleerd. Zo kunt u nog jaren genieten van uw prachtige groene wand!
De positieve effecten van een plantenwand passen perfect bij de doelstellingen in de zorg. Er komt dan ook steeds meer aandacht in zorgcentra, voor vergroening. Ziet u de voordelen van een plantenwand voor uw zorgcentra? Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

 • Het telefoonnummer is niet verplicht, maar wel handig!
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 32 MB, Max. aantal bestanden: 10.

  Contactgegevens

  Together we make the world greener

  Bent u geïnteresseerd in onze producten? Vraag meer informatie aan of maak een afspraak.

  Scroll naar top