Verticale kruidentuin

De verticale kruidentuin ideaal in de keuken of op school

De verticale kruidentuin is  heel geschikt voor kinderdagverblijven, scholen, kookstudio’s, hotels en restaurants. U kweekt eenvoudig kruiden, groenten of eetbare bloemen op een verticale (mobiele) wand.

Niet alle planten gedijen op grote hoogte, maar kruiden hebben het prima naar hun zin op een balkon, terras of zelfs op de muur van een hotel. Deze verticale kruidentuin heeft niet veel ruimte nodig, maar levert wel veel op: het is een leuke sfeermaker in het hotel en geeft een prima oogst voor de lekkerste soepen en sausjes in het restaurant.

Wilt u de kruidenwand verplaatsen? Kies dan voor een verrijdbare kruidenwand met aluminium frame van de Groene Wand

De eetbare wand, gezond, verwisselbaar en duurzaam!

De eetbare wand is voorzien van een micro-dip irrigatiesysteem dat u aansluit op een buitenkraan. Wanneer u een irrigatiecomputer met vochtigheidssensor tussen de eetbare wand en uw kraan plaatst, wordt de bewatering automatisch geregeld. De wand is vrij van ftalaten en BPA’s die schadelijk zijn voor de voedselgezondheid. Dus duurzaam-, milieu- en arbeidsvriendelijk.

De potten kunnen één voor één op de voorgevormde rail worden gezet of eruit verwijderd worden. Het is mogelijk om de wand uit te breiden door potten te vervangen als de planten groeien en het is ook heel eenvoudig om de planten te verwisselen afhankelijk van het seizoen.

Educatie en natuur op een paar vierkante meter 

Rucola, munt, basilicum, koriander, salie, peterselie en nog veel meer. Laat kinderen kennis maken met de (mobiele) kruiden- of groentetuin. Laat ze ruiken, proeven, voelen en zien. Een prachtige ontdekkingsreis.

Welke kruiden doe jij in je kruidenwand?

In de keuken een wand met kruiden is handig. Wil je je eigen kruidentuin starten? Kies dan déze 7 kruiden, want ze zijn lekker en gemakkelijk te onderhouden.

Bieslook
Bieslook ( Allium schoenoprasum) behoort tot de familie van de ui, is een vaste plant, produceert holle, grasachtige blaadjes en bloeit in mei-juli met lilapaarse bloemetjes. De blaadjes hebben een lichte, frisse uiensmaak. Bieslook krijgt prachtige paarse bloemen in de lente en is heerlijk ui-achtig van smaak. 

Munt

Er zijn wel 25 verschillende muntsoorten, maar de bekendste zijn Marokkaanse munt en pepermunt. Lekker voor je eigengemaakte verse muntthee of als garnering over een salade met watermeloen en feta: munt is hartstikke veelzijdig. Een ideale aanvulling in de verticale kruidenwand, gezien het snel groeit en bloeit. 

Basilicum
Basilicum is familie van de muntplant, beide behoren tot de familie van Lamiaceae of het geslacht Ocimum. Dit kruid ruik je al op afstand en is dan ook een geliefde smaakmaker in vele Mediterrane gerechten. Basilicum heeft wel wat zonlicht nodig, maar verder heb je er weinig omkijken naar.

Peterselie
Peterselie groeit ontzettend gemakkelijk, maar heeft wel wat meer water nodig dan andere kruiden. Peterselie kun je het beste op een zonnige plek plaatsen. Peterselie is een goede bron van provitamine A, vitamine C, ijzer en foliumzuur.

Rozemarijn
Wanneer je rozemarijn met mate gebruikt, ondersteunt het een gezonde spijsvertering en kan ondersteunend werken bij het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam. Lekker op vis uit de oven of over gebakken aardappels: met rozemarijn kun je alle kanten op. Ook dit kruid is ideaal om in je verticale kruidenwand te plaatsen, want het groeit heel snel. Voor je het weet heb je een heerlijk ruikende plant in je wand.

Tijm
Dit kruid met houtachtige stam kan groeien als geen ander, mits je de plant in de zon plaatst. Tijm heeft veel bijzondere eigenschappen. Het helpt onder andere een verkoudheid te bestrijden. 

Oregano
Oregano mag je zeker niet vergeten. Dit Mediterrane kruid wordt in veel gerechten gebruikt en groeit het beste op een zonnige plek. Oregano is een doorlevende vaste en groenblijvende  plant die tot 45 cm hoog kan worden. Dit dichte keukenkruid geeft in de zomer paars – rode bloemen die druk door bijen bezocht worden. Zo werkt u ook nog mee aan verbetering van de biodiversiteit van uw wijk.

Verticaal tuinieren is nog nooit zo leuk geweest

Het hele jaar door genieten van kruiden uit je eigen verticale tuin? Dat kan! Bel voor vrijblijvend advies op maat met De Groene Wand en samen maken wij uw unieke kruidenproject werkelijkheid.

Stel uw vraag

  • Het telefoonnummer is niet verplicht, maar wel handig!

Contactgegevens

Wat is er nou gezonder dan je eigen kruidentuin?

Interesse in een verticale kruidentuin? Vraag meer informatie aan of maak een afspraak.

Scroll naar top