Een verticale tuin aan de rand van de A9

Aan de rand van de A9, naast een historisch park en op 30 minuten rijden van Amsterdam (en 15 minuten vanaf Haarlem en Alkmaar) ligt het eerst gebouwde duurzame bedrijventerrein van Nederland, de Trompet. Alle gebouwen op dit 8 hectare grote terrein worden verwarmd en gekoeld door warmtepompen, hét antwoord op het energievraagstuk. Gasleidingen vindt men hier dan ook niet. Wel bijzonder vormgegeven bedrijfspanden, zoals het pand van onze opdrachtgever Cocensus. Cocensus is de partner voor het integraal waarderen, heffen en invorderen van decentrale belastingen en heffingen. 

Een Groene Wand op het meest milieubewuste terrein van Nederland

De Groene Wand heeft een uniek systeem ontwikkeld voor buiten, die ideaal is voor projecten met groene gevels van groot formaat. De Groene Wand heeft voor Cocensus de buitenzijde van het pand, voorzien van meerdere groene gevelpaneelsystemen met geïntegreerd watergeefsysteem. De panelen zijn voorbegroeid in eigen kas. Het plantenassortiment is samengesteld uit een mix van diverse bloeiende planten die zijn aangepaste op het lokale klimaat en situatie van de gevel (zon- of schaduwzijde).

Van grijs naar groen

Verticale tuinen of groene gevels zijn uitermate geschikt voor het vergroenen van stedelijke gebieden en hebben een positief effect op het milieu. De planten nemen CO2 en fijnstof op, zorgen voor een verkoelend effect en voorzien de omgeving van schonere lucht. Zo haalt een groene gevel per vierkante meter gemiddeld 2,3 kg CO2 uit de lucht. Met een verticale tuin van de Groene Wand kan een grijze oppervlakte op een ruimtebesparende manier veranderd worden in een groene oase. 

Een verticale tuin werkt als een geluidsbarrière om uw pand. 

Het absorbeert geluid met 41% ten opzichte van een traditionele gevel en zorgt voor meer omgevingsrust, zowel binnen in uw pand als daarbuiten. 

Absorbeert regenwater

Steeds meer mensen, bedrijven, organisaties en overheden zijn op zoek naar oplossingen voor het huidige klimaatprobleem. Een groene gevel absorbeert regenwater door waterbuffering in de planten en substraat. Dit vertraagt de afvoer naar het riool, zuivert het regenwater en zorgt voor verdamping door de planten. Zo blijft het grondwaterpeil stabiel, wordt de piekbelasting op het riool verminderd en worden daaruit voortvloeiende overstromingen gereduceerd.

De Groene Wand is een bedrijf die de kwaliteit van leven wil verbeteren door innovaties op het gebied van duurzaam bouwen en groen in de stad. Samen maken we uw project tot een succes.

Stel uw vraag

 • Het telefoonnummer is niet verplicht, maar wel handig!
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 32 MB, Max. aantal bestanden: 10.

  Contactgegevens

  Together we make the world greener

  Bent u geïnteresseerd in onze producten? Vraag meer informatie aan of maak een afspraak.

  Scroll naar top