Verticale tuin

Een verticale tuin bij u thuis of op kantoor

Deze verticale tuin in Amsterdam is een lust voor het oog in elke jaargetij.  De verticale tuin zorgt voor een natuurlijke omgeving als je binnen bent of als je in de tuin zit.  Het is een fleurig geheel met een verscheidenheid aan planten.

De groene wand zorgt voor planten

Planten in een verticale tuin hebben verzorging nodig om mooi te kunnen blijven groeien. Planten zijn afhankelijk van watertoevoer en moeten af en toe worden gesnoeid. Om een verticale tuin het hele jaar mooi te houden biedt de Groene Wand een onderhoudsservice aan. Hierbij worden verticale tuinen regelmatig van onderhoud voorzien wat ervoor zorgt dat deze jaren lang mee gaan.

Een greenwall in elk gewenste stijl

De Groene Wand kan verschillende ontwerpen maken voor een verticale tuin. Ook zijn er diverse vormen en formaten mogelijk. Wel moet er rekening gehouden worden dat het type van beplanting afhankelijk is van de hoeveelheid licht in de tuin en de gewenste stijl van de verticale tuin.

Hoe werkt een plantenwand?

De planten van een plantenwand zijn niet grond gebonden. Zij hebben hun wortels op een verticaal paneel. De panelen worden voorbegroeid in onze kwekerij en zijn bij levering voor minimaal 90% begroeid. De plantensoorten passen wij aan bij uw situatie en vooral aan uw wensen.

In het groene gevelpaneelsysteem is een geïntegreerd watergeefsysteem met reservoir verwerkt, die de planten automatisch van water en voeding voorziet. Door z’n geringe waterverbuik, lange levensduur, is het een duurzaam systeem.

De plantenwand is opgebouwd uit capillair gerecycled doek. De wandconstructie zonder planten heeft een dikte van 15 cm. De wandbelasting is maximaal 20 kilo per vierkante meter inclusief het geïntegreerd irrigratiesysteem.

Plantenwand: een creatief en kleurrijk lijnenspel

De collectie planten van De Groene Wand is groot en van eigen biologische kweek. Wij hebben een uitgebreide keuze aan planten voor uw muur. Plantenwanden kunnen wij in verschillende kleurstellingen voor u maken. Zo hebben we een groot aantal verschillende kleuren groen aan planten. Een gemêleerde samenstelling op uw wand zal zorgen voor een speels en natuurlijk effect. Ook kunt u denken aan zachte tinten rood voor uw plantenwand. Kortom, bij De Groene Wand bent u verzekerd van een plantenwand die met zorg is samengesteld naar uw wensen. Kunt u niet kiezen? De Groene Wand adviseert u graag met het samenstellen van uw groene wand.

Het ontwerp is altijd een uniek stuk maatwerk

De wanden die wij leveren worden samen met de klant ontworpen qua lijnenspel en kleuren.
Op locatie worden de wanden dan in hoog kwaliteit aangebracht voor een lange levensduur. Een groene wand is iedere keer weer een uniek stuk maatwerk. Bij het ontwerpen van de plantenwand, denken we aan factoren als:

 • Draagkracht van de muur / wand;
 • Hoeveelheid licht;
 • Bereikbaarheid;
 • Toe- en afvoer van water;
 • Stroom

Een blijvend groene uitstraling

Onderhoud van een groene wand is erg belangrijk voor het behoud van de groene uitstraling. De Groene Wand biedt een uitgebreide onderhoudsservice waardoor planten gezond en aantrekkelijk blijven. Wij bieden een gegarandeerde kwaliteit die niet alleen de planten in optimale conditie houden, maar bieden ook de duurzaamheid en groene voetafdruk van jouw organisatie.

Heeft u vragen over onze producten of wenst u een offerte van ons te ontvangen voor een plantenwand in uw bedrijf of woning? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

 • Het telefoonnummer is niet verplicht, maar wel handig!
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 32 MB, Max. aantal bestanden: 10.

  Contactgegevens

  Een verticale tuin geeft rust
  en biodiversiteit

  Bent u geïnteresseerd in onze producten? Vraag meer informatie aan of maak een afspraak.

  Scroll naar top